Matthew Norman este o marcă plina de simbolism. Înființată în secolul 19, Maison perpetuează o tradiție a ceasurilor de trăsură. Legenda spune că Napoleon I – exasperat de întârzierea ofițerilor săi, ceea ce aproape că l-a determinat să piardă o luptă – a făcut obligatoriu utilizarea unui ceas de căruță în armată. Într-adevăr, creșterea popularității acestor ceasuri de călătorie datează din secolul al XIX-lea. Deși lumea s-a schimbat considerabil din acele vremuri, expertiza lui Matthew Norman este rodul a peste 100 de ani de cercetare și inovație, rezultatul unei căutări continue a perfecțiunii în care designul joacă un rol major.

Elveția a fost întotdeauna o masinarie pentru aceasta forma tehnologica inalta a maiestriei, iar expertiza sa este incontestabilă. La Matthew Norman, singura Fabricare elvețiană de ceasuri mecanice, echipele colaborează pentru a crea modele care să urmeze un ghid principal de creativitate și reînnoire. Toate etapele de producție se fac la fața locului, asigurând continuitatea și monitorizarea pe toată durata producției, finisării, asamblării și inspecției celor  mai delicate piese.

Ceasurile Matthew Norman simbolizează căsătoria dintre vechi și modern, reunite într-un obiect mic provenind dintr-o altă epocă și revizuite constant de oaspeți designerii invitați să-l reinventeze. Datorită inovațiilor tehnice care servesc design-ului lor, Helix și Garden of Eden îi vor încânta pe admiratorii pieselor frumoase, pasionații de horologie și fanii realizărilor tehnice.

Matthew Norman își propune să creeze obiecte neașteptate menite să surprindă și să captiveze. Prin urmare, produsele sale transmit o adevărată filozofie care le conferă bogăție, raritate și istorie.

În această epocă a dispozitivelor multi-conectate, alegerea unui ceas Matthew Norman demonstrează o admirație pentru formele ancestrale de expertiză și un atașament pentru obiectele frumoase. Ea dezvăluie o apreciere a utilizării inovației tehnologice pentru a spori tradiția. Și, de asemenea, înseamnă să îmbrățișezi o atitudine eliberată, alegând un obiect exclusiv conceput să dureze.